Ett sågverk med tradition

Meny

Caroline Rosvall, vår nya personalspecialist!

Caroline Rosvall, JGA's nya personalspecialist!


Idag ska vi få träffa Caroline, ny medarbetare hos oss, som kommer att jobba med bland annat personalfrågor och löneadministration. Det här är för oss en stor samt positiv investering. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Caroline som dessutom bär med sig åtta års erfarenhet inom detta yrke.


Hej Caroline, berätta lite kort om dig själv!

Mitt namn är Caroline och jag kommer närmast från Växjö kommun där jag har jobbat på utbildningsförvaltning som personalspecialist i åtta år.

Under min föräldraledighet började jag titta efter andra jobb och såg i en tidningsannons att JGA sökte personal. Jag sökte tjänsten direkt och fick erbjudandet under våren. Eftersom jag bor utanför Väckelsång hade jag hört talas om företaget tidigare men kände inte till det så väl.

 

Hur länge har du jobbat på JGA & vad är din huvudsakliga roll där?

1 november 2019 började jag på JGA, jag är med andra ord ny på företaget. Jag är anställd som personalspecialist där min roll kommer vara väldigt bred.

Mitt huvudsakliga fokus ligger i att sköta lönerna och jobba med personalfrågor, vilket kommer vara en spännande utmaning. Att jobba på ett privatägt sågverk är också något nytt för mig och det känns som att jag kommer att kunna förstå och se helheten på ett helt annat sätt än tidigare. Det finns även en annan möjlighet för mig att kunna påverka.

 

Vad är tjusningen med ditt yrke?

Just nu känns allt väldigt nytt och spännande. Jag har många roliga utmaningar framför mig.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Har inte riktigt kommit in i rutinerna än då jag började nyligen, men en vanlig arbetsdag kommer mestadels bestå av kontorstid med e-post och telefonkontakt. Min förhoppning är att jag även ska kunna ha ärenden ute i produktionen för att träffa personal och arbetsledare, så att man inte hamnar så långt från deras verklighet och för att ha en uppfattning vad som händer i verksamheten. Det här känns viktigt utifrån min synvinkel och roll här på JGA.

 

Vilka kvalitéer tycker du är viktiga hos en personalspecialist?

Jag tror att tillgänglighet är viktigt. Att finnas där som ett stöd för cheferna om det dyker upp problem som rör personalfrågor och även att vara ett alternativ för arbetstagarna. Personalen ska kunna vända sig till sin närmaste chef om de har frågor men även till mig.

Med den anledningen tycker jag att det är extra viktigt att vara ute i produktionen så att personalen har ett ansikte på mig och vet vem jag är. Om personalen har funderingar över sin lön eller anställning så ska de känna att man kan lyfta luren och ringa eller komma upp på kontoret och fråga mig. Det ska inte finnas ett långt avstånd mellan oss. Det är viktigt att kunna ha en naturlig kontakt. En stor nyfikenhet, ett intresse för att lära sig och ta reda på saker är också viktiga kvalitéer som en personalspecialist bör ha med sig.

 

Vilka utmaningar för JGA ser du i framtiden?

För mig är det att lära känna verksamheten, organisationen och dem som jobbar här. Efter att det är gjort, behövs det struktureras och skapas mer rutiner inom personalområdet, även skapa en tydlighet för anställda om sina skyldigheter & rättigheter. Det känns roligt att JGA vill satsa på det här och ha en tjänst där en person kommer sitta och jobba med personal- och lönefrågor.

 

Vad gör en JGA unik, som arbetsplats och arbetsgivare, enligt dig?

För mig var det viktigt när jag sökte jobbet att det skulle vara en god stämning på arbetsplatsen och det känner jag att det är här. Det går alltid att bolla frågorna som man har med kollegorna och vi försöker lösa problem tillsammans, även om vi besitter olika kompetenser och jobbar inom olika områden. Jag tycker att det är en positiv miljö och ett öppet arbetsklimat.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

När jag är ledig så ägnar jag mycket tid med familjen, renovering och trädgården. Nu när jobbet är nytt så går det åt mycket energi till det också.

 

Tre ord som beskriver dig som person?

Jag skulle beskriva mig som ordningsam, nyfiken och ansvarstagande.

 

Härligt Caroline och ett stort lycka till!